ΕΤΑΙΡΙΚΗ
ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ικανοποιούμε τις ανάγκες του σήμερα, χωρίς να διακυβεύονται όσα έχουν ζωτική σημασία για το αύριο. Σεβόμαστε τον άνθρωπο, τους πόρους και τον πλανήτη μας.

Το πράσινο για μας, δεν είναι απλώς χρώμα που αγαπάμε, είναι δέσμευση και τρόπος να δείξουμε την ευθύνη μας για το περιβάλλον. Γι’ αυτό, εστιάζουμε στις επιχειρηματικές πρακτικές που το προστατεύουν και το συντηρούν ενώ παράλληλα, υποστηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και προάγουμε την υγεία των εργαζομένων και πελατών μας.

Στην προσπάθεια αυτή για βιώσιμη ανάπτυξη, παροτρύνουμε τους προμηθευτές μας, να παράγουν τα προϊόντα τους αξιοποιώντας βιώσιμες πρακτικές. Επανεξετάζουμε συνεχώς τις λειτουργικές και παραγωγικές διαδικασίες στα εργοστάσιά μας, σε Ιωάννινα, Θήβα και Κύπρο, σε όλους τους χώρους μας, από τις πηγές ενέργειάς μας, μέχρι τα υλικά συσκευασίας μας. Στόχος όλων, να μηδενίσουμε σταδιακά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.

SDG Wheel_WEB_1

Βιώσιμη Ανάπτυξη

Περιβαλλοντική & Οικονομική Βιωσιμότητα

Η προσέγγισή μας προς αυτή την κατεύθυνση, αποτυπώνεται στον κώδικα δεοντολογίας για τους προμηθευτές μας. Οι αξίες και οι αρχές της εταιρίας μας, είναι ξεκάθαρες και συμπεριλαμβάνουν όλους τους πυλώνες της Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Διακυβέρνησης (ESG)

Περιβαλλοντική & Οικονομική Βιωσιμότητα.

Στη ΔΩΔΩΝΗ επιχειρούμε, υπεύθυνα και βιώσιμα, προστατεύοντας τη Φύση και διαφυλάσσοντας τους Περιβαλλοντικούς Πόρους του Πλανήτη μας με συγκεκριμένες αποφάσεις όπως:

  • Δράσεις για το κλίμα
  • Μείωση και σωστή διαχείριση αποβλήτων
  • Μείωση κατανάλωσης νερού
  • Βιώσιμη προμήθεια πρώτων υλών
  • Μακροπρόθεσμη ανάπτυξη χωρίς αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και τις κοινωνίες
Κοινωνική & Πολιτιστική Βιωσιμότητα

ΣΤΗ ΔΩΔΩΝΗ όταν μιλάμε για Κοινωνική και Πολιτιστική Βιωσιμότητα εννοούμε:

  • Σεβασμό στα Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • Ηθικές και Υπεύθυνες Επιχειρηματικές Πρακτικές

Η εταιρία μας αξιολογείται στα παραπάνω, με συγκεκριμένους δείκτες Απόδοσης (KPI), οι οποίοι είναι απολύτως ευθυγραμμισμένοι με διεθνή πρότυπα και συγκεκριμένους στόχους, από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG), όπως θεσπίστηκαν από τον ΟΗΕ.

Σύνδεσμος: https://www.undp.org/sustainable-development-goals

Στη ΔΩΔΩΝΗ έχουμε τον άνθρωπο σταθερά στο επίκεντρό μας , στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μεταφέροντας τη γεύση του καλού μέσα από τα προϊόντα μας, αλλά και από την ενεργή μας συνεισφορά.

Ο πολιτισμός, η νέα γενιά, η καινοτομία, η έρευνα, ο αθλητισμός, η παιδεία, το περιβάλλον και η κοινωνία, είναι ενεργά συστατικά της γεύσης του καλού. Όλα αυτά τα χρόνια, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες και την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία συμβάλλουμε μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δράσεις στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα μέρη.

Χαρακτηριστικά, έχουμε διαθέσει περισσότερο από 1,7 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των αναγκών και τη στήριξη των φορέων είτε με χρηματική, είτε με προϊοντική χορηγία. Έχουμε προσφέρει περισσότερες από 20 εκατ. μερίδες προϊόντων, τόσο στην Ήπειρο, όσο και σε περιοχές της νησιωτικής χώρας και της υπόλοιπης Ελλάδας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αντιμετώπιση και κάλυψη αναγκών ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, στηρίζουμε σταθερά με τα προϊόντα μας, ιδρύματα, νοσοκομεία, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που στέκονται στο πλευρό ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, ενώ τροφοδοτούμε σε καθημερινή βάση γηροκομεία, νοσοκομεία, ορφανοτροφεία, άσυλα, παιδικούς σταθμούς και κέντρα, συσσίτια ενοριών.

 

Μέσω των χορηγιών και των φιλανθρωπικών μας δράσεων, προάγουμε τον  εθελοντισμό, την αγάπη, την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη, συνεισφέροντας:

  • στην αντιμετώπιση βασικών κοινωνικών προβλημάτων
  • στην ανάδειξη της καινοτομίας
  • στην διευκόλυνση της καθημερινότητας χιλιάδων παραγωγών

 

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε στον αθλητισμό και κυρίως στην απασχόληση των παιδιών στηρίζοντας την αλληλεγγύη και την ευγενή άμιλλα. Διοργανώνουμε παιδικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, στηρίζουμε οικονομικά ακαδημίες ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ετήσια camp και ερασιτεχνικά σωματεία. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με ποδοσφαιρικές ενώσεις και ομάδες μπάσκετ, ξιφασκίας, βόλεϊ χάντμπολ, τένις υποστηρίζοντας εν γένει τα αθλητικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία συνεργαζόμαστε με πανεπιστημιακά ιδρύματα και σχολές. Ενισχύουμε σχολεία της μεθορίου που έχουν ανάγκη σε αθλητικό εξοπλισμό και συμμετέχουμε σε διαγωνισμούς καινοτομίας στηρίζοντας πανεπιστήμια σε διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς αποσπώντας μάλιστα και βραβεία. Ο πολιτισμός, η διατήρηση, διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας ταυτότητας είναι προτεραιότητά μας.

Έτσι, στηρίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία απομακρυσμένα ορεινά χωριά, μουσεία και φεστιβάλ ενώ μετέχουμε σε πρωτοβουλίες για την ένταξη των αρχαίων θεάτρων στη σύγχρονη ζωή μέσω του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, με έμφαση στο αρχαίο θέατρο της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Δείτε τις 5 πτυχές Βιωσιμότητας

Οι γεύσεις του καλού
Η οικογένειά μας
Όλα για εσάς
Οι δικοί μας άνθρωποι
Φροντίδα για το περιβάλλον